govaraabad govaraabad .

govaraabad

دستگاه تصفیه کننده آب خانگی چه چیزی را جدا میکند؟

دستگاه تصفیه کننده آب خانگی چه چیزی را جدا میکند؟

به طور کلی به فرایندها یا سیستم هایی که برای جداسازی آلودگی و ذرات معلق از آب استفاده می شود، تصفیه آب گویند. در واقع تصفیه آب یعنی فرایندی که بتواند باکتری ها، گل و لای، کلر و املاح مضر در آب را حذف نماید. یک سیستم تصفیه آب معمولا شامل یک سری فیلتر است که هر کدام کارکرد مشخصی دارند. عملکرد دستگاه تصفیه آب به گونه ای است که می تواند در ابعاد صنعتی و در اندازه یک تصفیه خانه شهری ساخته شود یا یک دستگاه تصفیه آب خانگی باشد. عملکرد دستگاه تصفیه آب در هر دوی این سیستم ها مشابه است اما دستگاه تصفیه آب خانگی دقت و راندمان بیشتری دارد.

بنابراین دستگاه تصفیه آب، سیستمی است که از یک سری فیلتر مخصوص تشکیل شده که هر کدام از این فیلترها وظیفه جداسازی و از بین بردن بخشی از ذرات و آلودگی های موجود در آب را دارند. آب خروجی ایت دستگاه، کیفیت بالایی دارد و کاملا سالم و بهداشتی است.

کاربرد دستگاه تصفیه آب خانگی

فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی می تواند شامل فیلترهایی چون فیلتر پروپیلن، فیلتر کربن پودری، فیلتر ممبران، فیلتر کربن اکتیو، فیلتر اشعه ماورا بنفش، فیلتر سرامیکی و … باشد. همچنین عملکرد دستگاه تصفیه آب می تواند شامل فرایندهایی مانند تقطیر، اسمز معکوس یا فرایندهای دیگر که به منظور جداسازی املاح و آلودگی های آب استفاده می گردد، باشد.

کاربرد دستگاه تصفیه آب

 نیاز به سالم سازی آب در بخش های گوناگون مشاهده می شود. همانقدر که آب آشامیدنی سالم برای انسان ضروری است، در بخش هایی مانند کشاورزی، دامپروری، پرورش آبزیان و … نیز به آبی نیاز داریم که موجب آلودگی محصولات نشوند. زیرا این محصولات به مصرف انسان می رسد و اگر آلوده باشد موجب بروز انواع بیماری ها در بدن انسان می گردد. در صنایع مختلف، آب استفاده می شود و تصفیه آن جهت دستیابی به آبی که برای آن بخش مناسب باشد، امری ضروری است.

نحوه استفاده و کاربرد دستگاه تصفیه آب به گونه ای است که برای اوقات فراغت و تفریح انسان ها نیز بسیار حیاتی است. اگر آب استخرها و پارک های آبی تصفیه نشود، می تواند موجب انتقال انواع بیماری های پوستی و غیره به افراد گردد. بنابراین تصفیه آب یک علم است که به بهبود کیفیت زندگی انسان و بالا بردن سطح بهداشت و سلامتی او کمک می نماید.

همانطور که گفتیم عملکرد دستگاه تصفیه آب خانگی برای جداسازی و از بین بردن آلودگی ها و املاح زیان آور محلول در آب است. در ادامه کاربرد تصفیه آب را به شکلی دقیق تری بررسی می کنیم.

عملکرد دستگاه تصفیه آب در جداسازی ذرات معلق و گل و لای

ممکن است همراه آبی که به صورت لوله کشی به خانه ها هدایت می شود، ذرات ریز و گل و لای باشد. عملکرد دستگاه تصفیه آب به گونه ای است که می تواند با استفاده از فیلترهای های خود این ذرات را از آب جدا کند. معمولا فیلترهایی که در مرحله اول تصفیه آب قرار می گیرند، این کار انجام می دهند و مانع از عبور ذرات فیزیکی معلق بزرگتر از ۵ میکرون می شوند.

عملکرد دستگاه تصفیه آب در جذب آلاینده های دارای طعم و بو

هنگامی که آب از فیلتر ۵ میکرون عبور کرد و گل و لای و ذرات معلق آن جدا شد، اکنون نوبت به جذب آلاینده هایی است که دارای طعم و بو هستند. این آلاینده های آب اندازه ای کوچکتر از ۵ میکرون دارند و توانسته اند از منافذ فیلتر اول عبور کرده اند. عملکرد دستگاه تصفیه آب در این مرحله این است که به وسیله فیلتر کربن، آلاینده ها را جذب کنند. آلودگی هایی مثل کلر در این مرحله گرفتار شبکه کربن می شود و در شکاف های آن به دام می افتد. جذب آلاینده های دارای طعم و بو، کیفیت آب را بالا می برد.

عملکرد دستگاه تصفیه آب در تبادل یون

یکی دیگر از کاربردهای دستگاه تصفیه آب جدا کردن املاح مضر از آب است که به روش تبادل یونی انجام می گردد. در این روش یون هایی مثل سدیم و هیدروژن جایگزین یون هایی چون کلسیم و منیزیم می شوند. روش تبادل یونی باعث می گردد که رسوب آهکی کاهش یابد، املاح سخت آب جدا شوند و بتوان آب را در دماهای زیاد درون دستگاه های مانند قهوه ساز نگهداری کرد، بدون اینکه آسیبی به دستگاه وارد شود.

عملکرد دستگاه تصفیه آب در دفع ناخالصی های بسیار کوچک

دیگر عملکرد دستگاه تصفیه آب این است که می تواند جامدات فوق العاده ریز را که اندازه ای در حد 0.0001 میکرون دارند، دفع نماید و خلوص آب را تا ۹۹.۹ درصد بالا ببرد. این کار به وسیله یک غشا نیمه تراوا انجام می گردد. روشی که برای این کار استفاده می شود، اسمز معکوس نام دارد که در قسمت بعد درباره آن بطور کامل توضیح می دهیم. ذراتی که در این مرحله از آب جدا می شوند از طریق مسیر فاضلاب به خارج از دستگاه هدایت می گردند.

اسمز معکوس در تصفیه آب

اگر بخواهیم اطلاعاتی در مورد دستگاه تصفیه آب و درک بهتری از اسمز معکوس داشته باشیم، بهتر است قبل از آن با پدیده اسمز آشنا شویم. یکی از پدیده های طبیعی که به شکل های مختلف در طبیعت رخ می دهد، اسمز است. نمونه این پدیده، جذب آب از خاک به وسیله ریشه های درخت می باشد یا هنگامی که آب بدن توسط کلیه ها از خون جذب می شود. اگر یک محلول با شوری کم را با یک غشا نیمه تراوا از یک محلول با شوری زیاد جدا کنیم، محلول با شوری کم از طریق غشا، شروع به حرکت به سمت محلول با شوری زیاد می کند تا زمانی که شوری هر دو طرف یکسان شود. به این پدیده اسمز می گویند.

فیلتر ممبران تصفیه آب

اسمز معکوس چیست؟ این پدیده رفتاری عکس اسمز دارد و چون به صورت طبیعی این اتفاق نمی افتد، باید با اعمال فشار این کار را انجام داد. بدین ترتیب، مولکول های آب از غشا عبور می کنند اما موادی مانند باکتری ها، مواد آلی، نمک های محلول و … اجازه عبور ندارند. بنابراین می توان کوچکترین ذرات را نیز از آب جدا کرد و خلوص آن را تا حد زیادی افزایش داد.

استفاده از اسمز معکوس در دستگاه تصفیه آب خانگی

بخش های مختلف اسمز معکوس چیست؟ در عملکرد دستگاه تصفیه آب خانگی، اسمز معکوس شامل سه بخش اصلی است:

۱- فیلتر ممبران (غشا نیمه تراوا)

۲- پمپ آب برای ایجاد فشار

۳- مسیر تخلیه پساب یا خروجی فاضلاب

 مرحله اسمز معکوس در بررسی دستگاه تصفیه آب خانگی معمولا در مرحله چهارم و پس از عبور آب از فیلترهای پروپیلن و فیلترهای کربن انجام می شود. در این مرحله آبی که ذرات معلق و گل و لای آن جدا شده و بو و طعم ناخوشایند آن نیز از بین رفته، وارد فیلتر ممبران می گردد. این فیلتر از جنس غشا نیمه تراوا است. همانگونه که اشاره کردیم پدیده اسمز معکوسی به صورت طبیعی اتفاق نمی افتد و برای انجام آن نیاز به فشار آب است. فیلتر ممبران به دور یک لوله پیچیده شده است و به همین دلیل تشکیل یک غشای چند لایه می دهد. در ادامه عملکرد دستگاه تصفیه آب، فشار پمپ باعث می شود تا مولکول های آب از غشا عبور کنند و ناخالصی ها در طرف دیگر آن باقی بمانند. آب تصفیه شده به سمت خروجی فیلتر هدایت می گردد و وارد مخزن آب می شود. ناخالصی های باقی مانده نیز از سمت دریچه پساب خارج می گردند زیرا فیلتر ممبران نمی تواند آن ها را به خود جذب کند.

اگر می خواهید اطلاعاتی در مورد دستگاه تصفیه آب داشته باشید باید گفت بکارگیری پمپ در سیستم اسمز معکوس لازم است زیرا مولکول های آب باید از منافذی به کوچکی 0.0001 میکرون عبور کنند. همچنین تعبیه خروجی پساب نیز در این مرحله از عملکرد دستگاه تصفیه آب ضروری است زیرا این امر مانع رسوب ناخالصی ها در فیلتر ممبران می شود و عمر آن را افزایش می دهد. حتما از باز بودن خروجی پساب اطمینان حاصل کنید زیرا افزایش آلاینده ها در فیلتر ممبران می تواند به غشا نیمه تراوا آسیب برساند و فرایند تصفیه آب به صورت ناقص انجام شود.

مقدار پسابی که از فیلتر ممبران خارج می گردد با توجه به عملکرد دستگاه تصفیه آب، متفاوت است. اما نسبت معمول آن، یک به سه می باشد یعنی یک واحد پساب همراه با ناخالصی و سه واحد آب خالص. البته از پساب ناخالص را می توان برای آبیاری باغچه و گلها یا شستشوی حیاط و ماشین استفاده کرد. به همین منظور پیشنهاد می شود تا خروجی پساب را در یک مخزن ذخیره نموده و از آن برای مصارف غیر آشامیدنی و غیر خوراکی استفاده نمایید. در مسیر خروجی پساب دستگاه تصفیه آب یک محدود کننده جریان نیز قرار دارد. این محدود کننده موجب می گردد تا بیشینه خروجی فاضلاب حدود نیم لیتر در دقیقه باشد. البته وقتی پمپ دستگاه روشن می شود، خروجی پساب نیز جاری می گردد.

عملکرد دستگاه تصفیه آب به گونه ای است که صد در صد ویروس ها و باکتری ها به وسیله اسمز معکوس از بین می روند و ۹۰ تا ۹۸ درصد املاح مضر آب جداسازی می شوند. بنابراین آب خروجی فیلتر ممبران کیفیت بسیار بالایی دارد و از هر لحاظ بهداشتی و سالم است. تغییر میزان آلاینده ها، کیفیت شیمیایی آب ورودی به فیلتر ممبران، درجه حرارت و فشار آب ورودی می تواند بر میزان واقعی حذف آلاینده ها در مرحله اسمز معکوس تاثیر بگذارد.

هنگامی که فیلتر ممبران، آهن و منگنز آب را جداسازی می کند، این مواد ممکن است روی غشای فیلتر رسوب کرده و از عمر آن بکاهند. پس توصیه می شود که منگنز و آهن موجود در آب به وسیله فیلترهای دیگر در مراحل قبل از اسمز معکوس حذف شوند تا جلوی آسیب به فیلتر ممبران گرفته شود. همچنین میزان نیتراتی که می تواند در مرحله اسمز معکوس از آب حذف شود به فشار آب ورودی، دمای آب و pH آن بستگی دارد.

آشنایی با انواع فیلتر تصفیه آب

انواع فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی

 آشنایی با انواع فیلتر تصفیه آب می تواند در بررسی دستگاه تصفیه آب در هنگام خرید آن تاثیرگذار باشد. زیرا اگر ما در مورد انواع فیلتر تصفیه آب آگاهی کافی را داشته باشیم می توانیم بهترین و مناسبترین دستگاه تصفیه آب را برای خود انتخاب و خریداری کنیم. در این قسمت شما را با انواع فیلتر تصفیه آب آشنا خواهیم نمود.

فیلتر پروپیلن PP

از این فیلتر معمولا در مرحله اول عملکرد دستگاه تصفیه آب استفاده می شود و وظیفه آن جداسازی ذرات معلق و گل و لای است که اندازه ای بزرگتر از ۵ میکرون دارند. اکسید آهن، لجن، جلبک، شن، ماسه و سنگریزه ها در بافت فیلتر پروپیلن به دام می افتند و از آب جدا می شوند. به فیلتر پروپیلن، فیلتر الیافی نیز می گویند. همچنین به دلیل اینکه از این فیلتر در مرحله آغازین تصفیه آب استفاده می شود، آن را با نام فیلتر مرحله اول نیز می شناسند. مکانیزم و ساختمان فیلتر پروپیلن در عملکرد دستگاه تصفیه آب به گونه ای است که ذرات ریز در قسمت درونی و ذرات درشت تر در جداره بیرونی آن جذب می شوند. این فیلتر تاثیری بر روی آلاینده های شیمیایی آب ندارد و فقط آلاینده های فیزیکی و ذرات معلق در آب را به خود جذب می کند. عمر فیلتر الیافی کوتاه است و با توجه به نحوه استفاده از دستگاه تصفیه آب و میزان آلودگی آن باید هر ۳ تا ۶ ماه یکبار تعویض گردد.

فیلتر کربن پودری UDF

بهترین نوع کربنی که در این فیلتر استفاده می شود از پوست نارگیل بدست می آید. در عملکرد دستگاه تصفیه آب، فیلتر کربن پودری طعم و بوی نامطبوع آب را از بین می برد و موجب حذف بسیاری از باکتری های موجود در آب می گردد. به دلیل مقیاس بالای آبی که در تصفیه خانه های شهری وجود دارد، برای از بین بردن میکروب ها از کلر استفاده می شود اما این کلر می تواند برای بدن انسان مضر باشد و در بلند مدت به اندام های مختلف آسیب برساند. فیلتر کربن پودری این قابلیت را دارد تا کلر موجود در آب را از بین ببرد و آبی سالم فراهم نماید. علاوه بر پوست نارگیل برای ساخت این فیلتر از پوست گردو و بادام زمینی نیز استفاده می شود.

فیلتر کربن بلاک CTO

برای ساخت این فیلتر، همانند فیلتر کربن پودری از پوست نارگیل استفاده می کنند. فیلتر کربن بلاک فرمی به شکل استوانه یک تکه دارد و کربن آن از نوع اکتیو می باشد. منافذ ریزی که در بدنه این استوانه کربنی وجود دارد باعث می شود که آب از این سوراخ های ریز عبور کند و طعم و بوی نامطبوع آن از بین برود. همچنین در عملکرد دستگاه تصفیه آب، فیلتر کربن بلاک مانند فیلتر کربن پودری توانایی حذف کلر موجود در آب را دارد. زمان تعویض این فیلتر هر شش ماه تا یکسال یکبار است که بستگی به نحوه استفاده از دستگاه تصفیه آب و آلودگی آن دارد.

فیلتر ممبران MEMBRANE

اگر دستگاه تصفیه آب دارای فرایند اسمز معکوس باشد، از فیلتر ممبران در این فرایند استفاده می کنند. ساختمان فیلتر ممبران از غشا نیمه تراوا چند لایه درست شده که به دور یک لوله پیچیده شده است. فیلتر ممبران دارای منافذ بسیار ریز در حد 0.0001 میکرون می باشد. یعنی تنها مولکول های آب می توانند از منافذ آن عبور کنند و آلاینده ها اجازه عبور از آن را ندارند. در عملکرد دستگاه تصفیه آب، فیلتر ممبران می تواند مانع عبور انواع قارچ ها، ویروس ها، میکروب ها و باکتری های موجود در آب شود و سلامت آن را تضمین نماید. این فیلتر را باید هر یک تا دو سال یکبار تعویض نمود.

فیلتر پست کربن POST CARBON

نام دیگر این فیلتر، کربن خطی است که در مرحله پنجم عملکرد دستگاه تصفیه آب و پس از مرحله اسمز معکوس قرار می گیرد. آبی که از فیلتر ممبران خارج می شود به دلیل اینکه فشار کمی دارد به یک مخزن آب هدایت می گردد. در صورتی که برای مدتی از آب داخل مخزن استفاده نشود امکان دارد طعم و بوی آب نامطبوع گردد. به همین خاطر فیلتر پست کربن را پس از مخزن آب قرار می دهند تا هنگام عبور آب از این فیلتر در صورتی که طعم و بوی نامناسبی داشته باشد از بین برود. عمر این فیلتر طولانی است زیرا آبی که از آن عبور می کند، کاملا تصفیه شده است.

فیلتر مینرال MINERAL

این فیلتر کاربردی وظیفه دارد تا مواد معدنی مفید در آب را حفظ کند. در مراحل مختلف عملکرد دستگاه تصفیه آب، ممکن است همراه آلاینده ها و ذرات مضر محلول در آب، بخشی از مواد معدنی که برای بدن انسان مفید و ضروری است نیز حذف گردد. فیلتر مینرال قادر است تا این مواد معدنی را به آب بازگرداند و همچنین pH آب را تنظیم نماید.


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ خرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۲۷:۵۶ توسط:گوارا مدیر موضوع: نظرات (0)